Laško open u stolnom tenisu 2017

Dvije ekipne srebrne medalje hrvatskih stolnotenisača u Laškom

Dvije ekipne srebrne medalje hrvatskih stolnotenisača u Laškom

Na Međunarodnom prvenstvu Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom dva srebra hrvatskih ekipa..

Mirjana Lučić foto: Matic Klansek Velej/Sportida (PTT Slovenia Open facebook)

Danas je u slovenskom Laškom završilo nadmetanje u ekipnoj konkurenciji na međunarodnom prvenstvu Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem je Hrvatska reprezentacija osvojila dva ekipna srebra.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izgubile su u finalu s 2:0 od tajlanđanske ekipe Asayut i Wararitdamrongkul. Naš Tomislav Špalj i Izraelac Siada izgubili su s 2:0 od francuske ekipe Merrien Florian i Thomes Maxime.

Odlične vijesti iz Laškog! Četiri medalje naših stolnotenisačica na jakom međunarodnom turniru, zlatne su još jednom…

Posted by Paraolimpijac on 8. svibnja 2017

U Laškom se nadmetalo preko 300 natjecatelja iz 38 zemalja, a hrvatske boje branilo je po pet stolnotenisačica i stolnotenisača koji  su postigli izvrsne rezultate kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji, osvojivši pritom dva zlata, srebro i broncu.

Zlatna paraolimpijka Sandra Paović je u kategoriji 6. u finalu nadvisila Ukrajinku Antoninu Khodzjnskaju sa 3-0. Vlasnica ekipnog srebra na POI u Rio de Janeiru, Anđela Mužinić je u finalu kategorije 3. sa 3-2 pobijedila Tajlanđanku Asayut Dararat, dok je treće mjesto zauzela Helena Dretar Karić izgubivši u polufinalu od svoje kolegice iz reprezentacije Mužinić sa 2-3Mužinić i Dretar Karić su u Rio de Janeiru osvojile srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji, što je bilo prvo ekipno odličje za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara. Mirjana Lučić osvojila je srebro izgubivši s 1-3 od Brazilke Costa Brune Alexandre, koja je bila brončana na paraolimpijskim igrama u Riju.

Hrvatskim stolnotenisačicama i stolnotenisačima sljedeće što sada predstoji je nastup na Svjetskom ekipnom prvenstvu koje će se  od 15. do 21. svibnja održati u Bratislavi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.