Dvije zlatne i tri srebrne medalje osvojile plivačice Primorja Aqua Maris

Dvije zlatne i tri srebrne medalje osvojile plivačice Primorja Aqua Maris

Plivačice Primorje Aqua Marisa s Državnog seniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju održanog 12. i 13. ožujka 2016. u Zagrebu na Bazenu “Mladosti” se vraćaju s ukupno pet medalja, dvije zlatne i tri srebrne.

Na prvenstvu su nastupili svi hrvatski klubovi osim zagrebačkog Medveščaka, a Prvenstvo je pokazalo dominaciju Primorja Aqua Marisa iz Rijeke i Špoljarić sinkro kluba iz Zagreba. Uz plivačice iz ta dva kluba koje su podijelile zlata i srebra, dvije brončane medalje osvojile su plivačice Dolfine iz Splita. Mustać, Iva Matanović, Petra Mladenić, Magdalena Radovčić i Katja Turković u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija. Trenerica seniorske ekipe je Monica Marinelli.

Mia Šestan osvojile zlatnu odnosno srebrnu medalju i to s velikom bodovnom razlikom što je samo potvrdilo dominaciju riječkih plivačica u toj disciplini, pogotovo Rebecce Domike. Duet u sastavu Rebecca Domika i Mia Šestan s rezervom Teom Mustać osvojio je prvo mjesto, dok su u disciplinama tim i kombinacija osvojene srebrne medalje odnosno druga mjesta iza zagrebačkog Špoljarić sinkro kluba.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Mia Šestan, Tea Mustać, Iva Matanović, Petra Mladenić, Magdalena Radovčić i Katja Turković u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija.

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Marija Šavko iz Rijeke.

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju nastavljaju se 9. i 10. travnja 2016. u Rijeci prvenstvom za mlađe juniorke na kojem Primorje Aqua Maris očekuje nove zlatne medalje i državne prvakinje, a na kojem će najveći konkurent za medalje Riječankama već tradicionalno biti zagrebački Medveščak.

Tradicionalni Primorje synchro cup, ove godine 16. po redu održavat će se od 22. do 26. travnja i bit će od posebnog značaja za Primorje Aqua Maris jer će Klub proslaviti 20 godina uspješnog samostalnog djelovanja.

Sve je to samo `uvertira´ u najveće ovogodišnje natjecanje u Hrvatskoj,  Europskog juniorskog prvenstva u sinkro plivanju koje će se održati u Rijeci od 22. do 26. lipnja za koje se juniorska reprezentacija priprema na Bazenima Kantrida.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.