Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke u nogometu, od 5. do 18. prosinca ...

Dvorana Mladosti postaje ‘hram nogometa’ tijekom sljedeća dva tjedna

Dvorana Mladosti postaje ‘hram nogometa’ tijekom sljedeća dva tjedna

Na ovogodišnjem izdanju Dvoranskog prvenstva Grada Rijeke u nogometu, sudjelovat će 212 ekipa, 3000 natjecatelja . Odigrat će se 456 utakmica.

Danas je u prostoru Ri Infa u Rijeci najavljeno Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke u nogometu koje je jedno je od najmasovnijih sportskih natjecanja u regiji u kojemu sudjeluju djeca i odrasli nogometaši, a ove se godine održava po šesti put.

Na konferenciji za medije su sudjelovali Igor Načinović, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Ivan Fumić predsjednik NK Lokomotiva , Damir Kraljić, predstavnik organizatora i tehnički direktor i Vedran Babić, promotor manifestacije.

Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke će se odražavati u Dvorani mladosti od 5. do 18. prosinca, a prema riječima organizatora, na njemu će sudjelovati čak 212 ekipa s više od 3000 natjecatelja iz naše regije te će se za  vrijeme prvenstva odigrati 456 utakmica.

Damir Kraljić, predstavnik organizatora i tehnički direktortom je prigodom izjavio: “Ideja za organizacijom je zaživjela prije šest godina, kada smo razmišljali što napraviti tijekom zimske stanke. Odlučili smo na jednom mjestu okupiti sve uzrasne kategorije s naglaskom na druženje mladih. Prve godine smo krenuli s 90 ekipa, a ove godine došli smo do brojke od čak 212 ekipa. Rastemo iz godinu u godinu. Pokušavamo se održati na ovom broju sudionika, što je postao maksimum zbog provedbe organizacije tako da se i završnica igra u tri dana jer ne možemo sve odigrati u jednom danu.”

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Igor Načinović dodao je kako“Iz dana u dan u Rijeci vlada sve veća nogometna groznica. Naša Rijeka je na najboljem putu da ostvari najveći uspjeh u svojoj povijesti. U takvu atmosferu jako se dobro uklapa Dvoransko prvenstvo. Grad Rijeka od prvoga dana stoji iza organizatora i tako će biti i u budućnosti jer je ovo zaista jedno respektabilno natjecanje.”

 I za kraj promotor manifestacije, Vedran Babić istaknuo je kako: “Činjenica je da je Dvoransko prvenstvo specifično natjecanje koje za cilj ima promociju bavljenja ne samo nogometom, već sportom uopće. Brojka od 3000 natjecatelja je zaista respektabilna i rijetko se može dosegnuti u drugim organizacijama. To je siguran zalog za budućnost koja nije upitna, već naprotiv, sve je više momčadi koje bi željele sudjelovati na ovom prvenstvu. Svima je zadovoljstvo igrati u Dvorani Mladosti, koja postaje hram nogometa tijekom dva tjedna.”

Posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja biti će natjecanje u driblingu gdje će se uz pomoć fotoćelija mjeriti brzina driblinga. Najbolje vrijeme na svijetu u ovom natjecanju ima Leo Messi, a biti će zanimljivo vidjeti vremena natjecatelja Prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.