Dvoranski hokej: Juniorska reprezentacija ispala iz europske A skupine

Dvoranski hokej: Juniorska reprezentacija ispala iz europske A skupine

Mario Mucić zabio je pola golova (7) hrvatske reprezentacije.

Hrvatska juniorska (U21) reprezentacija nije uspjela izboriti ostanak u A jakosnoj skupini na Europskom juniorskom dvoranskom prvenstvu igranom u Beču, Austrija, zemlji aktualnim europskim i svjetskih dvoranskih prvaka.

Hrvatska je na kraju izgubila svih pet utakmica na prvenstvu Europe, ali igrači izbornika Taušana nisu razočarali pristupom. Borili su se, igrali ozlijeđeni, ali to nije bilo dovoljno za ostanak u najjačoj europskoj juniorskoj jakosnoj skupini.

Najbolju utakmicu Hrvatska je odigrala protiv domaćina Austrije u prvom kolu i vjerojatno pružila favoriziranoj Austriji najjači otpor od svih ekipa na prvenstvu. Čak su i vodili, a Austrija je zabila peti gol u zadnjim sekundama kada je Hrvatska igrala bez golmana hvatajući pozitivan rezultat.

Osim poraza i velike potrošnje igrača, teže se ozlijedio Josip Krleža koji nije mogao nastupiti u narednoj utakmici protiv Bjelorusa, jednoj od najvažnijih za daljnji plasman. Izuzetno teška utakmica protiv Austrije i ozljeda jednog od najboljih igrača, Krleže uzrokovali su novi poraz od Bjelorusije.

Usprkos pet poraza, ekipa je pokazala karakter, zajedništvo i spoznaju da se može protiv i najjačih ekipa i kako ćemo za dvije godine, 2021., gledati povratak naše reprezentacije u najviši europski juniorski rang.

Najbolji strijelac naše reprezentacije bio je kapetan Mario Mucić sa sedam golova, Mihael Posavec zabio je tri, a Pavel Marković, Josip Krleža i Mario Ilinović zabili su po jednom.

Hrvatsku je na PE za juniore predstavljao i sudac Marko Marić koji je odlično odradio posao i kao nagradu delegiran je za utakmicu za broncu.

Rezultati:
Austrija – Hrvatska 5 – 3 (2 – 1)
Hrvatska – Bjelorusija 3 – 8 (2 – 2)
Hrvatska  – Švicarska 4 – 6 (1 – 4)
Hrvatska  – Rusija 1 – 7 (0 – 2)
Turska – Hrvatska 9 – 3 (3 – 2)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.