Dvoranski hokej: Zelini dvostruka kruna

Dvoranski hokej: Zelini dvostruka kruna

Ovo je treći put od osamostaljenja Hrvatske da je jedan klub slavio u obje konkurencije (Mladost je to ostvarila 2014. i 2015.).

Na završnici Prvenstva Hrvatske u dvoranskom hokeju, igranom u Svetom Ivanu Zelini, veliko slavlje domaćina. Hokejašice su osvojile naslov prvakinja nakon 18 godina čekanja, a hokejaši su došli do četvrtog uzastopnog naslova.

Ovo je treći put od osamostaljenja Hrvatske da je jedan klub slavio u obje konkurencije (Mladost je to ostvarila 2014. i 2015. godine).

U nedjelju poslijepodne prvo su do naslova došle mlade igračice Zeline, pobijedivši Mladost, dosadašnje prvakinje, s 1:0. U čvrstoj utakmici, bez mnogo prilika, pobjednice su odlučene pogotkom Une Litvić iz kaznenog udarca tri minute prije kraja utakmice.

Kod hokejaša je pobjednik odlučen u utakmici s mnogo više pogodaka. Zelina je slavila protiv Trešnjevke s 8:6 (2:2). Devet minuta prije kraja domaći su poveli 7:2 i činilo se kako je sve odlučeno. Međutim, Zagrepčani su se trgnuli i došli do pogotka zaostatka (7:6) tri minute prije kraja, ali do izjednačenja nisu došli. Petar Hršak, bivši igrač Trešnjevke, 16 sekundi prije kraja za domaćine postiže pogodak i Zelina s pobjedom 8:6 dolazi do novog naslova.

Treći u Hrvatskoj su hokejašice Zrinjevca (5:1 pobjeda protiv Trešnjevke) i Mladosti (7:2 pobjeda nad Marathonom).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.