Džanan Musa sljedeće godine postaje hrvatskim državljaninom!

Džanan Musa sljedeće godine postaje hrvatskim državljaninom!

Cedevitin dragulj ove sezone igra odlično i jedan je od najboljih igrača kluba.

Džanan Musa, 18-godišnji bosanskohercegovački košarkaš i igrač Cedevite, u veljači 2018. godine dobit će hrvatsko sportsko državljanstvo.

Naime, Matej Mamić, sportski direktor Cedevite, u ponedjeljak je gostovao na Areni Sport, u emisiji posvećenoj košarci. Gostujući u emisiji najavio je da će mladi košarkaš u veljači 2018. godine dobiti hrvatsko sportsko državljanstvo.

Međutim, razlog tome nije da će veliki talent nastupati za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, već radi rješavanja birokracije. Naime, Musa se trenutno tretira kao stranac zbog činjenice što Bosna i Hercegovina nije članica Europske unije. Nakon što dobije hrvatsko državljanstvo, tretirat će ga se kao hrvatskog igrača te se tako oslobaša jedno mjesto za potencijalno strano pojačanje.

Veliki talent bosanskohercegovačke košarke stigao je u redove hrvatskog prvaka prije tri sezone iz sarajevskog Koša. Iste godine je Džanan s kadetskom reprezentacijom BiH napravio pravi podvig nakon što su se okitili titulom pobjednika europskog kadetskog prvenstva, a 18-godišnji član Cedevite je bio proglašen najboljim igračem prvenstva.

Cedevitin dragulj ove sezone igra odlično i jedan je od najboljih igrača kluba. U regionalnoj ABA ligi prosječno ubacuje 15,5 koševa po utakmici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.