EBEL: Tom Zanoški kažnjen s pet utakmica

EBEL: Tom Zanoški kažnjen s pet utakmica

Zanoški će sljedeći nastup čekati do 1. siječnja kada Medveščak gostuju u Klagenfurtu kod KAC-a.

Disciplinska komisija austrijske EBEL lige suspendirala je hokejaša Medveščaka Toma Zanoškog na pet utakmica neigranja, a morati će platiti i 2500 eura.

Na utakmici 28. kola EBEL-a između Medveščaka i Bolzana, Tom je davao intervju nakon završene trećine kada je na njega nasrnuo igrač gostiju Chris Da Sousa nakon čega su poletjele šake.

“Tom Zanoški sudjelovao je u fizičkom obračunu izvan leda, u trenutku kad je obavljao svoju dužnost davanja TV intervjua za potrebe TV prijenosa utakmice. Pod obavezu davanja TV intervjua ne podrazumijeva se verbalni niti fizički sukob s drugim igračem. Tom Zanoški samovoljno je odlučio napustiti intervju i TV studio kako bi se verbalno i fizički obračunao s protivničkim igračem. Tom Zanoški svojom je odlukom doprinio eskalaciji situacije, samovoljno ušavši u sukob i fizički obračun sa C. D. Sousom.”, stoji u objašnjenju odluke Disciplinske komisije EBEL-a.

Iz zagrebačkog kluba najavili su žalbu na ovu odluku disciplinske komisije.

“Klub ovakvo ponašanje obojice igrača smatra nesportskim i neprimjerenim izvan hokejskog terena te ga ne tolerira. U ovom slučaju, u kojem je Tom Zanoški uredno obavljao svoje obaveze tijekom utakmice, a tijekom kojih je bio neprimjereno izazvan od protivničkog igrača, klub neće pokretati disciplinski postupak protiv svog igrača. Klub će uložiti dodatnu žalbu vodstvu EBEL-a na izrečenu kaznu”, izjavio je Ranko Vučinić, direktor komunikacija Medveščaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.