Eduardo ‘Dudu’ da Silva… Majstor ostaje majstor

Eduardo ‘Dudu’ da Silva… Majstor ostaje majstor

Dudu... Golgeterska klasa i iskusnik koji bi na Euru morao biti među 'Vatrenima'

U zadnjih pet kola ukrajinskog prvenstva, pet golova, a ukupno 15. U Europskoj ligi u osam utakmica, tri gola. U ukrajinskom Kupa u pet utakmica dva gola.

Većinu susreta počinjao je s klupe, ali – majstor ostaje majstor. I nakon jedne od najstravičnijih ozljeda u povijesti nogometa, i kad je ušao u 34. godinu života.

Eduardo da Silva prije svega je upravo to. Nogometni majstor i svjetski golgeter. Godine su u ovom slučaju, zapravo, pozitiva. Iskustvo. Svježina je ionako tu jer, kako smo već podsjetili, u nogama nema umora od minutaže, a što sezona više odmiče forma je sve bolja.

photo: @FCShakhtar_eng

photo: @FCShakhtar_eng

Zabio je Dudu i Sevilli, ali niti jedan mu se suigrač ‘pridodao’ pa je Shakhtar ispao u polufinalu Europske lige.

– Španjolci su zaslužili finale, čestitam im. A mi… Igra je bila OK, koncentracija ipak ne na nužnoj razini – pričao je Dudu nakon 1:3 na ‘Sanchez Pizjuanu’.

– Nisam unaprijed znao hoću li igrati, Lucescu nema običaj ni nama reći sastav dan prije utakmice. No u zadnje sam vrijeme u dobroj formi pa i nije iznenađenje. Jednostavno, igram svoju igru i uz podršku momčadi stižu i golovi. Drago mi je da sam opet golom uzvratio na povjerenju, ali nismo prošli u finale pa je osobno satisfakcija nebitna.

Bitno je da Eduardo pogađa, da igra i zabija. Zapravo: ako igra u kontinutetu i ima povjerenje trenera (a morao bi imati jer tu razmišljanja ni ne smije biti) onda su golovi uvijek dolazili k’o plimni val.

Dudu, majstor. Trebalo bi ga na Euru imati među ‘Vatrenima’. Jer…

Najvažnija je – hrvatska reprezentacija.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.