Eduardo se vratio u Šahtar, dočekao ga hrvatski kapetan

Eduardo se vratio u Šahtar, dočekao ga hrvatski kapetan

Eduarda da Silvu u Ukrajini je dočekao Darijo Srna...

Eduardo da Silva poslije godinu dana izbivanja vratio se u ukrajinski Šahtar. Negdašnji hrvatski reprezentativac ponovno će igrati na europskim travnjacima – bila je to želja njegove obitelji – a odluka je pala upravo na klub čiji je dres nosio od 2010. do 2014. godine.

32-godišnjeg napadača u Šahtaru je dočekao kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna. “Zatražio sam odlazak u Šahtar i Flamengo me pustio. Uza svo poštovanje, ponuda koju sam dobio je sjajna, a i jako dobro poznajem zemlju u koju idem pa mi neće trebati vremena za privikivanje. Moram misliti i na svoju obitelj te budućnost”, kazao je Dudu.

Eduardo će u Šahtaru provesti idućih najmanje 18 mjeseci na posudbi, a u prvom je mandatu u 81 utakmici postigao 24 gola. U Flamengu je na teren istrčao 37 puta i postigao 11 zgoditaka, dok je za najbolju hrvatsku vrstu u deset godina zabio 29 puta u 64 nastupa.

“Jednom u životu pruža ti se prigoda da se vratiš klubu koji će ti zauvijek biti u srcu. Presretan sam što ću ponovno nositi dres Šahtara”, rekao je na predstavljaju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.