Ekskluzivno saznanje: Da nije bilo zabavnog parka Iniesta ne bi igrao za Barcelonu!

Ekskluzivno saznanje: Da nije bilo zabavnog parka Iniesta ne bi igrao za Barcelonu!

Sudbina nekad zaista piše čudne priče.

Da nije bilo jednog izleta u vodeni park od prije 22 godine, Andres Iniesta vjerojatno nikad ne bi potpisao za Barcelonu! Naime, prije 22 godine Iniesta je sa svojim roditeljima došao u PortAventura World vodeni park u Barceloni, a nedugo zatim skaut je tinejdžera doveo u momčad da se dokaže.

Vezni igrač pronašao je svoje mjesto u momčadi i krenuo ispisivati povijest. Postao je jedan od najvećih veznih igrača svih vremena i jedan od rijetkih strijelaca pobjedničkih pogodaka u finalima Svjetskih prvenstava.

Davne 1996. godine kao 12-godišnjaka uočio ga je skaut Joan Martinez Vilaseca i uvjerio njega, ali i njegove roditelje, da dođe u Barcelonu iz Albacetea:

“Otkrili smo ga za vrijeme turnira Brunete, Albert Benaiges bio je naš trener omladinskog pogona i javio nam je za Iniestu pa smo počeli istraživati o kome je riječ te ga došli pogledati. Posjedovao je čudesnu tehniku, vrlo brzo je odlučivao i imao sjajan pregled igre – sve ono što smo tražili od mladog i perspektivnog veznog igrača“, izjavio je Vilaseca.

“Međutim, nije ga bilo lako dovesti u Barcelonu. Sama sudbina htjela je da se u Kupu kralja za juniore sastanu Barcelona i Albacete pa smo još jednom otišli do njegove obitelji. Otac je rekao da je Andres premlad i to smo shvatili, no naglasili smo mu da je tako dobar da će mu ponude stalno pristizati te da ima na umu da smo mi uvijek zainteresirani“, nastavio je.

“Bili smo prvi koji smo pokazali interes za Iniestom i pozvali smo obitelj da posjete La Masiju. Nekoliko tjedana kasnije njegov otac me nazvao i rekao da idu na izlet u PortAventura park pa smo ih pozvali u La Masiju. Tamo smo i ručali te im se svidjelo, a naša prednost je i ta što smo jedini imali akademiju sa smještajem. Nekoliko dana kasnije Iniestin otac nazvao nas je i rekao da prihvaćaju ponudu“, zaključio je Vilaseca.

Danas, 22 godine kasnije, nakon skoro 700 odigranih utakmica, 34 osvojena trofeja i brojnih zadivljujućih poteza, veliko putovanje velikog igrača približilo se svome kraju.

“Iniesta je kompletan igrač, fantastičan je u sredini, na krilu, svugdje. Još nije rekao posljednju riječ u Španjolskoj, a njegov odlazak iz Barcelone je tužan, no odlazi dok je najbolji“, istaknuo je Vilaseca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.