Enrico Marotti pobjednik regate jedrenja na dasci Volosko Open 2017.

Enrico Marotti pobjednik regate jedrenja na dasci Volosko Open 2017.

Prvo mjesto riječkog surfera na dasci Enrica Marottija odlična mu je priprema za PWA World tour regatu u njemačkom gradu Syltu.

Nakon odlično odvožene PWA World tour regate u danskom gradu Hvide Sande te osvojenog 13. mjesta, Riječanin Enrico Marotti je ovog vikenda nastupio na Volosko Open 2017. regati u jedrenju na dasci. Opatijska regata održala se od 23. do 24. rujna na regatnom polju ispred Voloskog u organizaciji kluba Društvo sportova na moru Volosko. Enrico je nastupao u kategoriji slalom i osvojio prvo mjesto.

Na regatu je bilo prijavljeno 40 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a vozila se samo u subotu, jer u nedjelju vjetar nije bio dovoljno jak za vožnju regate. Natjecatelji su odjedrili dva kompletna jedrenja po vjetru jačine 14 do 18 čvorova.

Ukupnu pobjedu regate odnio je Enrico Marotti, drugo mjesto odnio je Stojan Vidaković iz Maribora, dok je treću poziciju zauzeo Marko Sekulić iz Zagreba. U ženskoj kategoriji dominirale su članice Društva sportova na moru Volosko Vedrana Brnčić s prvim i Lina Štok s drugim mjestom. Slovenka Juta Oslak iz Maribora zauzela je treće mjesto.

Riječaninu Marottiju regata pred domaćom publikom bila je odlično zagrijavanje za PWA World tour regatu, koja se od 29.9. do 8.10. održava u Syltu.

“Vozio sam pred svojom publikom, uvijek postoji doza treme kad se vozi pred domaćom publikom, ali kako sam to na ovoj regati pokazao, bila je to pozitivna trema, koja mi je dala dodatan vjetar u leđa i koja me nosila do pobjede. Sada se treba psihički i fizički pripremiti za PWA regatu u Njemačkoj. Vjerujem da ću i tamo ostvariti dobar rezultat”, kaže Marotti nakon primanja medalje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.