EP: Braća Kvesić do brončanih medalja

EP: Braća Kvesić do brončanih medalja

Braća Kvesić u razmaku od dvadeset minuta osvojili brončane medalje.

“S njima sam otpočetka karijere, ovo je naš novi veliki rezultat. Napravili smo sjajne stvari na Europskom prvenstvu,” rekao nam je Danijel Vučić, trener karate kluba Hercegovina Zagreb i trener sjajnih Anđela i Ivana Kvesića.

Njih su dvojica osvojila bronce na Europskom karate prvenstvu u Guadalajari, u Španjolskoj. Obojica su slavila u subotnjim borbama. Ivan Kvesić je lani u Madridu osvojio naslov svjetskog prvaka, a sad je u borbi za broncu na Europskom prvenstvu pobijedio Francuza Farouka Abdesellema 4-3. Brat Anđelo je pobijedio 3-2 Gogitu Arkanija.

“Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj,” kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri. Osvojio je srebro na Europskom prvenstvu, lani zlato na SP-u i sad broncu n EP-u.

“Bratu je treća velika pojedinačna medalja, ima još jednu ekipnu. Ja imam jednu ekipnu, a ovo mi je prva velika pojedinačna,” kaže nam stariji brat Anđelo i nastavlja:

“Osvojili smo medalje, bili na proglašenju, a onda smo se s trenerom Vučićem otišli počastiti pizzom. Ponosni smo zbog ovog rezultata.”

Karate će od 2020. godine i Olimpijskih igara u Tokiju biti olimpijski sport. Oba su brata u borbi za plasman na Olimpijske igre. Imaju sjajne rezultate, ali je trenutno Igrama bliži Ivan, koji je aktualni svjetski prvak. Braća Kvesić su rodom iz Širokog Brijega i svoju će rodnu kuću u Hercegovinu donijeti najmanje dvije medalje s EP-a. Nastavili su sa sjajnim uspjesima.

Ivan studira Fizioterapiju, a stariji brat Anđelo je na Kineziologiji. Obojica i na fakultetu ide jednako dobro kao i na tatamiju. Karate bi Hrvatskoj mogao donijeti puno uspjeha na Olimpijskim igrama.

“Naš je običaj da za blagdane kući u Široki Brijeg ponesemo desetak medalja. Sve se to čuva u našoj obiteljskoj kući u Širokom Brijegu. Dosad smo brat i ja osvojili više od 300 medalja,” rekao nam je nedavno Ivan, nove će medalje donijeti za Uskrs.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.