EP: Hrvati razočarali zadnji dan! Opet bez nastupa u popodnevnom programu

EP: Hrvati razočarali zadnji dan! Opet bez nastupa u popodnevnom programu

Hrvatski plivači završili su Europsko prvenstvo u kratkim bazenima razočaravajućim nastupima u kvalifikacijama.

Hrvatski reprezentativac Anton Louie Lončar ostvario je 36. rezultat kvalifikacija (24.87) na 50 m leđno, dok je Filip Zelić s osobnim rekordom imao 23. vrijeme (1:56.89) na 200 m leptir posljednjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu u 25-metarskom bazenu u Kopenhagenu te ih neće biti u poslijepodnevnom dijelu programa.

Lončar je bio gotovo sekundu (0.90) udaljen od rezultata koji je vodio među 16 polufinalista. Najbolje vrijeme kvalifikacija postavio je 17-godišnji Rus Kliment Kolesnikov (23.10) koji je pritom popravio svoj juniorski svjetski rekord. Kolesnikov je u Kopenhagenu već osvojio tri zlatne medalje, jednu u štafeti i dvije pojedinačne, na 100 i 200 leđno.

Filip Zelić je novim osobnim rekordom opravdao poziv u reprezentaciju, ali za finale je trebalo plivati dvije i pol sekunde brže. Najbolje vrijeme kvalifikacija imao je mađarski veteran Laszlo Cseh (1:52.27).

Od hrvatskih plivača najvrijedniji rezultat u Kopenhagenu ostvario je Anton Lončar osvajanjem petog mjesta na 200 m leđno, a u finalu je isplivao samo pet stotinki lošije vrijeme od apsolutnog hrvatskog rekorda Gordana Kožulja koji stoji već gotovo 17 godina. Novi apsolutni rekord Hrvatske na 200 m leđno postavila je Matea Samardžić (2:07.46) i s njim osvojila 11. mjesto.

Finalni dio posljednjeg dana natjecanja u Kopenhagenu započinje u 17 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.