EP: Kromowidjojo i Hosszu do četvrtog zlata u malim bazenima

EP: Kromowidjojo i Hosszu do četvrtog zlata u malim bazenima

Nizozemska Kromowidjojo je na 100m slobodno došla do novog rekorda Europskih prvenstava.

Treći dan Europskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u Kopenhagenu protekao je u znaku Mađarice Katinke Hosszu i Nizozemke Ranomi Kromowidjodjo, koje su osvojile po dva zlata.

Hosszu je u petak uzela zlato na 100 mješovito i 200 leđno te sada ima četiri zlata s ovog prvenstva. Svoje četvrto zlato je uzela i Nizozemka Ranomi Kromowidjodjo, koja je na 100 slobodno s 50.95 sekundi došla do novoga rekorda EP-a i za svega osam stotinki bila brža od legendarne Šveđanke Sarah Sjoestroem, a kasnije je bila najbrža i u štafeti.

Nijemac Philip Heintz bio je najbrži na 200 mješovito, a njegova sunarodnjakinja Franziska Hentke na 200 delfin.  Rus Kliment Kolesnikov je oborio i po drugi puta svjetski juniorski rekord slavivši na 100 leđno.

Na 1500 metara je svjetskog rekordera Talijana Grigorija Paltrinierija za osam sekundi pobijedio Ukrajinac Mihajlo Romančuk (14:14,59),a na 50 slobodno je slavio Rus Vladimir Morozov (20.31). Ženska štafeta 4×50 slobodno pripala je Nizozemkama, a Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Tamara van Vliet i Valerie van Roon su postavile i novi svjetski rekord (1:33,91).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.