EP Rukomet: mogu li Česi još jednom iznenaditi?

EP Rukomet: mogu li Česi još jednom iznenaditi?

Vratar Martin Galia biti će najveća uzdanica Čeha, za razliku od mađarskog vratara koji još uvijek nije na razini.

U prvoj utakmici posljednjeg trećeg kola skupine D koja se igra u Varaždinu u 18:30 sastati će se reprezentacije Češke i Mađarske. U slučaju remija ili Češke pobjede Mađari napuštaju Euro, dok će se u slučaju pobjede Mađarske čekati posljednja utakmica između Danske i Španjolske.

Česi su nakon blijede partije protiv Španjolaca na otvaranju prvenstva odigrali maestralno i priredili najveće iznenađenje dosadašnjeg prvenstva pobjedom protiv Danske 28:27. Samo u prvom poluvremenu zabili su jednako golova kao i u cijeloj utakmici protiv Španjolaca, a predvodio ih je sjajni Ondrej Zdrahala, član švicarskog St.Otmara. Zdrahala je na prvenstvu zabio ukupno 11 pogodaka, a slijedi ga Stanislav Kasparek sa 10 jednako raspoređenih u obje utakmice. Protiv Danske je briljirao na golu Martin Galia sa 17 obrana i odličnih 40%. Još bolji postotak imao je u susretu sa Španjolskom (46%), ali pošto je imao manju minutažu i obranio šest od 13 udaraca nije toliko zapeo za oko. Ukoliko Česi žele do nove pobjede morati će Galia zadržati trenutnu formu.

Mađari su startali sa dva poraza i treba im pobjeda od četiri razlike ukoliko Španjolska pobjedi Dansku, svaki ostali ishod druge utakmice daje Mađarima šasnu da sa bilo kakvom pobjedom prođu dalje. Mate Lekai ključni je mađarski igrač i trenutno najbolji strijelac sa devet golova, od toga četiri iz sedmeraca, Zsolt Balogh zabio je osam. Puno više se očekuje od Iman Jamalija, lijevog vanjskog iz Veszprema koji je zabio samo četiri pogotka iz osam pokušaja, a Mađari puno očekuju i od njegovog suigrača iz Veszprema Rolanda Miklera koji ima samo 16 obrana od 64 udarca i skroman postotak od 25%.

Očekuje nas zasigurno jedna zanimljiva utakmica, do jučer su Česi bili otpisani, pokazali su da se mogu nositi sa jakim protivnicima, no jel to bio trenutak inspiracije ili mogu ponoviti takvu igru ostaje za vidjeti, stoga je jako nezahvalno prognozirati današnji susret.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.