EP u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama: Zoran Talić postavio svjetski rekord u skoku u vis!

EP u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama: Zoran Talić postavio svjetski rekord u skoku u vis!

- Svjetski rekord sigurno će mi dati novi poticaj za nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Riju 2016., objasnio je Talić

Posljednjeg dana natjecanja na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama koje se održavalo u nizozemskom Bergen op Zoom član AKOSI Agram iz Zagreba, Zoran Talić, postavio je novi svjetski rekord u skoku u vis od 196 cm!

– Ovaj rezultat u visu me je doista iznenadio, jer sam se više spremao za moju prvu disciplinu, a to je dalj. No, valjalo se ponovno okušati i u visu, a svjetski rekord zasigurno će mi dati novi poticaj za nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Riju 2016. godine, objasnio je nakon velikog uspjeha Talić.

Talić je popravio svjetski rekord za jedan centimetar.  Srebro je osvojio Šveđanin Sodling Joakim s 189 cm, dok je bronca otišla u Mađarsku Tothu Lasziou s preskočenih 187 cm.

Hrvatski atletičari vračaju se iz Nizozemske s dva zlata i srebra te s dva svjetska rekorda Mikele Ristoski i Zorana Talića. Svečani doček naših sportaša je u ponedjeljak u 15 sati u Hotelu Antunović u Zagrebu.

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.