EP U17 Kvalifikacije: Švedska pobijedila Belgiju i otežala Hrvatskoj put na Euro!

EP U17 Kvalifikacije: Švedska pobijedila Belgiju i otežala Hrvatskoj put na Euro!

Pred mini Vatrenima je težak zadatak.

Na Aldo Drosini Belgija i Švedska odigrali su svoju drugu utakmicu skupine 2 kvalifikacija za odlazak na Europsko U17 prvenstvo. Ova utakmica bitna je i za Hrvatsku, koja se nalazi u ovoj grupi. Susret je završio pobjedom Šveđana od minimalnih 1:0, što znači da mini Vatreni moraju pobijediti Cipar ne bi li ostali u igri za nastup na Euru.

Belgijci su bolje krenuli u susret, no Sidibe i Raskin pucali su pored gola. Timossi Andersson uzvratio je na drugoj strani, no ni njegov pokušaj nije završio u okviru gola. Uslijedila su tri uzastopna belgijska kornera, iz kojih nije bilo većih prijetnji, da bi u 15. minuti Yayi Mpie pucao pored gola. Prvi udarac u okvir vidjeli smo u 30. minuti, no Lahneov udarac Delanghe je s lakoćom uhvatio. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Vertessen, no glavom je pucao preko gola pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U nastavku smo prvu prijetnju vidjeli u 42. minuti kada Kusu glavom puca pored gola. Blagult se razigrao i u potpunosti dominirao drugim poluvremenom, a najveću priliku u 56. minuti propustio je Nygren kada je s desetak metara pucao zamalo pored gola. U 62. minuti Olssonov udarac Delanghe je krajnjim naporom izbio u korner, iz kojeg je Delanghe novom paradom spriječio Olssonov pokušaj. Uslijedila je brza kontra, no Colassinov udarac zaustavio je Andersson.

Konačno, 12 minuta prije kraja, Wikstrom je uposlio Juliana Larssona, koji je samo sedam minuta ranije ušao u igru i matirao Delanghea za švedsku pobjedu. Minutu prije kraja Sardella je zaradio izravni crveni karton pa je Belgija završila utakmicu s desetoricom. Kasnije danas igraju Hrvatska i Cipar, a obje momčadi imaju po bod. Švedska je ovom pobjedom preuzela vrh skupine sa četiri boda, a samo najbolja momčad izborit će plasman u Engleskoj.

Belgija (4-2-3-1)

Delanghe – Persyn, Dendoncker, Lissens, Sardella – Raskin, Colassin (Suray 73′) – Vertessen, Verschaeren (Sierra 67′), Sidibe (Lemoine 67′) – Mpie

Švedska (4-4-2)

S. Andersson – Kusu, Svensson, H. Andersson, Ilolo (Mujanić 73′) – Olsson, Wikstrom, Lahne (Larsson 60′, 67.), Ackermann – Nygren, T. Andersson (Backman 80′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.