EP U17: Španjolska nakon jedanaesteraca izbacila Njemačku i izborila finale

EP U17: Španjolska nakon jedanaesteraca izbacila Njemačku i izborila finale

Nakon što je Engleska u prvom polufinalu Europskog U17 prvenstva s 2:1 izbacila Tursku i izborila finale, u večernjem susretu to je pošlo za rukom nogometašima Njemačke, koji su boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 4:2 pobijedila Španjolsku, nakon što je regularni dio završio bez pogodaka.

Prvi udarac vidjeli smo u 14. minuti, no Torres je pucao ravno u Plogmaanna. 11 minuta kasnije Ruiz je pucao pored gola, a jedini pokušaj Elf je imao četiri minute prije odmora, no Nitzl je pucao u Fernandeza.

U nastavku Nijemci su zaigrali bolje i Abouchabaka je u 44. minuti pucao zamalo pored gola. Sedam minuta kasnije Jastrzembski je pogodio stativu, da bi Ludewig u 65. minuti također pucao u Fernandeza.

Prvu priliku u nastavku Španjolci su imali preko Ruiza, no Plogmann je upisao novu lijepu obranu. Isti igrač imao je fenomenalnu priliku za rješavanje finala kad je u 70. minuti Keitel srušio Alonsa, a sudac Ouschan pokazao na bijelu točku. Ipak, Ruiz je pogodio stativu i susret je otišao u izvođenje jedanaesteraca.

Majetschaku je u prvoj seriji Fernandez obranio udarac i Španjolci su nakon tri serije imali prednost od 2:1. U četvrtoj seriji Keitel i Chust su bili sigurni, da bi u posljednjoj seriji Guillamon zabio i postavio konačnih 4:2. Tako će se po treći put u finalima sastati Tri Lava i Furija, a obje momčadi po jednom su osvojile naslov, Englezi 2007., a Španjolci 2010. godine.

Španjolska (4-3-3)

Fernandez – Morey, Guillamon, Chust, Miranda – Blanco (Segovia 72′), Moha (Alonso 64′), Gomez – Torres, Ruiz, Orellana

Njemačka (4-2-3-1)

Plogmann – Ludewig, Becker, Mai, Nitzl – Cetin (Majetschak 80+1′), Keitel – Yeboah (Awuku 53′), Abouchabaka, Jastrzembski (Malone 63′) – Arp

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.