EP (Ž): Danska nakon ruleta jedanaesteraca izborila finale

EP (Ž): Danska nakon ruleta jedanaesteraca izborila finale

Odigrano je prvo polufinale Europskog nogometnog prvenstva za žene i saznali smo prvog finalista. To je momčad Danske, koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s 3:0 bila bolja od debitanta, Austrije.

Austrijanke su bolje otvorile susret, a u 11. minuti Kildemoes je igrala rukom pa je Austrija dobila kazneni udarac. Ipak, Puntigam je pucala visoko preko gola pa je ostalo 0:0. Na drugoj strani u 22. minuti Troelsgaard je s 20 metara pogodila gredu, a tri minute kasnije Burger je za Austriju pucala pored gola.

Nakon lijepe tiki-taka akcije u 31. minuti napad je završila Harder, no kapetanica Danske pucala je ravno u Zinsberger. Dvije minute prije odmora Puntigam je centrirala, a Schiechtl glavom pucala ravno u Petersen te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Prvu priliku u nastavku vidjeli smo u 55. minuti. Nakon kornera Nadim je glavom prebacila loptu do Sorensen, koja je također glavom pucala, no Zinsberger je krajnjim naporom izbila loptu u korner. U 60. minuti Harder se ponovno našla u izglednoj prilici, no Zinsberger je još jednom bila sigurna, dok je na drugoj strani šest minuta kasnije Puntigam glavom pogodila vanjski dio mreže. Do kraja susreta nije bilo prilika te smo gledali produžetke.

Prvu priliku već u 92. minuti imala je Veje, no pucala je ravno u Zinsberger. Schnaderbeck je u 105. minuti pucala visoko preko gola, a Troelsgaard je tri minute kasnije također pucala preko gola pa je susret otišao u raspucavanje s bijele točke.

Danska je i prije četiri godine u polufinalu igrala jedanaesterce, a tada je bila poražena od Norveške. Ovaj put to se nije dogodilo. Nakon prve dvije serije Nadim i Harder su zabile, dok je na drugoj strani Feiersinger pucala preko gola, dok je Petersen obranila pokušaj Pinther. U trećoj seriji obje golmanice su upisale obranu, a junakinja je bila Sorensen, koja je postigla posljednji jedanaesterac i odvela Dansku u finale.

Drugog sudionika finala saznat ćemo kasnije večeras, nakon što svoj polufinalni susret odigraju domaćin Nizozemska i Engleska.

Danska (4-4-2)

Petersen – Nielsen, Sorensen, Larsen, Roddik – Troelsgaard, Kildemoes (Thogersen 52′), Jensen (Pedersen 69′), Veje (Sorensen 121′) – Nadim, Harder

Nizozemska (3-4-1-2)

Zinsberger – Schiechtl, Wenninger, Kirchberger – Feiersinger, Schnaderbeck, Puntigam (Pinther 91′), Aschauer – Zadrazil – Burger, Billa (Prohaska 39′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.