Euro: Hrvatska ponovno protiv Španjolske i Turske, Česi ‘stara mušterija’

Euro: Hrvatska ponovno protiv Španjolske i Turske, Česi ‘stara mušterija’

U Parizu je održan ždrijeb skupina za Euro 2016. godine...

U pariškoj dvorani Palais de Congres izvučene su skupine smotre najboljih reprezentacija Staroga kontinenta, koja će se iduće godine održati u Francuskoj – po prvi puta s 24 sudionika.

Boje Lijepe naše u Kongresnoj palači francuske prijestolnice branili su izbornik kockastih Ante Čačić i predsjednik HNS-a Davor Šuker, ali i izvršni predsjednik Saveza Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak… Hrvatsku pak ždrijeb nije baš pomazio, no nije ni – pretjerano težak.

Modrić, Rakitić i društvo smješteni su, naime, u skupinu D zajedno s nositeljem Španjolskom te Turskom i Češkom, a natjecanje će otvoriti sa svojim dobrim znancima Turcima 12. lipnja  u Parizu. Potom slijede Česi te za kraj furija, koja nam je ostala itekako dužna na posljednjem Euru u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Vrijedi napomenuti kako Hrvatska sa svim suparnicima osim Španjolskom ima pozitivan skor. Od Turaka smo izgubili tek na Euru 2008. u dramatičnoj utakmici i poslije produžetaka (dvije pobjede, tri remija), Čehe smo pobijedili u oba dosadašnja ogleda (na Trofeju Hassana II 1996. i prijateljskom susretu 2011), dok nas je Španjolska tri puta pobjeđivala, jednom smo remizirali i samo jednom pobijedili – bilo je to u prvom međusobnom srazu, 23. ožujka 1994. godine kad su u prijateljskom susretu na Mestalli slavili s 2:0.

Kockaste je tada vodio Miroslav Ćiro Blažević, golove su postigli Davor Šuker i Robert Prosinečki, a na travnjaku su bili još i Ladić, Bilić, Štimac, Jerkan, Jarni, Asanović, Bokšić

Skupine Eura 2016:
Skupina A: Francuska, Švicarska, Rumunjska, Albanija,
Skupina B: Engleska, Rusija, Slovačka, Wales,
Skupina C: Njemačka, Ukrajina,Poljska, Sjeverna Irska
Skupina D: Španjolska, Hrvatska, Češka, Turska
Skupina E: Belgija,  Italija, Švedska, Republika Irska
Skupina F: Portugal, Austrija, Mađarska, Island

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.