EUROKUP: Cedevita traži pobjedu u Berlinu za prolaz skupine

EUROKUP: Cedevita traži pobjedu u Berlinu za prolaz skupine

Rimac oprezan u najavi utakmice, priliku vidi u problemima Albe

Košarkaše KK Cedevite sutra očekuje važno gostovanje kod Albe iz Berlina. Trener Slaven Rimac neće moći računati na Filipa Krušlina i Augusta Limu, dok Alba ima također problema sa ozlijeđenim Peyton Sivom, Joshika Saibouom i Martinom Hermannssonom. Alba trenutačno drži drugo mjesto skupine, ali ima isto bodova kao i prvoplasirani Kuban u prvih 6. kola. Cedeviti je ovo jako važna utakmica gdje sa  pobjedom može osigurati siguran  prolaz u Top 16 Eurokupa. Treba se podsjetiti da je u drugom kolu Cedevita u Zagrebu slavila protiv Albe  75:73.

“Alba je ekipa koja je dosad stvarno pokazala zavidnu kvalitetu igre. Jedino što im možda ne ide u prilog su dvije-tri ozljede. Vidjet ćemo u kakvom će rosteru nastupiti, no definitivno su na bekovskim pozicijama malo kraći nego što su bili na početku. Što se tiče nas samih, moramo iz dana u dan biti sve bolji i bolji. Protiv Igokee sa zadnjih sedam-osam minuta, pogotovo napadački, možemo biti zadovoljni, no cijelu utakmicu smo u obrani bili prebojažljivi. Djelovalo je da svatko brani svojeg igrača, umjesto da igramo timsku obranu. Isto tako, nedostaje nam još i malo agresivnosti u jedan na jedan obrani. To su neke stvari na kojima ćemo još dosta raditi, tako da se nadam da ćemo se tu popraviti”, najavio je utakmicu Cedevite Slaven Rimac za službene stranice kluba.

Zadovoljan dolaskom novih igraća Marka Banića i Jakova Mustapića, Rimac je naglasio da rotacija igrača dobija na dodatnoj vrijednosti zbog druge ekipe Cedevite koja igra A1 ligu:

“Moramo ih što prije uključiti. S obzirom da imamo dvije momčadi, u zadnjih dvadesetak dana ta druga ekipa nije mogla kvalitetno funkcionirati, s obzirom da smo non-stop vukli igrače kod nas. Njima će sada biti lakše, a mi smo dobili dvojicu igrača koji mislim da mogu puno dati u našoj rotaciji”. 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.