Euroliga: Mađarski Sopron na krilima Ive Ciglar ostvario plasman u drugi krug

Euroliga: Mađarski Sopron na krilima Ive Ciglar ostvario plasman u drugi krug

Drugu fazu Eurolige ulovile su i Mirna Mazić i Emanuela Salopek u dresu turskog Kaski Spora, te Marija Režan sa Parfumerias Avenidom

U ogledima 10. i 12. kola Euroliga košarkašica nastupile su četiri hrvatske reprezentativke. Sve su sa svojim klubovima ostvarile plasman u drugi krug.

Najbolji je dojam ostavila Iva Ciglar koja je bila najbolja igračica Soprona u domaćoj pobjedi nad španjolskom Rivas Ecopolis 81:79. Ciglar je za 32 minute igre postigla 17 poena, imala 4 asistencije i 3 skoka. Hrvatska razigravačica ove sezone igra u velikoj formi i među najzaslužnijma je za ulazak mađarske ekipe u drugi krug najjačeg klupskog natjecanja.

Drugu fazu Eurolige ulovile su i Mirna Mazić i Emanueal Salopek u dresu turskog Kaski Spora. Turska je ekipa pred svojim navijačima slavila s čak 91:37 i tako u stilu okončala prvu fazu natjecanja po skupinama. Svoje minute na parketu bolje je iskoristila Mazić koja je za 15 minuta postigla 7 poena, imala 6 skokova i jednu asistenciju. Salopek se za dvije minute više igre nije upisala u listu strijelaca.

Marija Režan je imala šest poena i čak devet skokova u porazu Parfumerias Avenide kod Praga (76:58).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.