Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju donijelo i prve bodove

Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju donijelo i prve bodove

Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju koje je započeo službeno danas  na riječkim bazenima na Kantridi donijelo je i prve bodove i poretke u dvije discipline. Natjecanje je otvoreno preliminarnim duetom tijekom prijepodneva i timskim natjecanjem poslijepodne.

U konkurenciji dueta nastupilo je 21 duet predstavnik europskih zemalja. Hrvatski duet u sastavu Antonia Iić i Tea Mustač nastupile su kao treće i osvojile 69.0000 bodova. Povele su Ruskinje sa 89.2000 bodova, druge su Ukrajinke sa 87.5333, a treće  Španjolke sa 84.9000 bodova. Za duet slijedi još ocjena figura pa će se znati i oni dueti koji su izborili finale.

U disciplini tim   staratalo je 15 reprezentacija među kojima i tim Hrvatske. Naše djevojke Tea Mustač, Antonia Ivić, Nikolina Micek, Magdalena Radovčić, Nera Frajlić Šćuric Dora, Petra Juranović, Iva Matanović i rezerve Jana Tokić, Lara Buhin, Lara Cibenečki i Petra Mladenić osvojile su 169,5000 bodova. Povele su Ruskinje sa 88.8333, slijede Ukrajinke sa 87.333 i treće su Španjolke sa 85.6667 bodova.

Očekuju se daljnji rezultati natjecanja i vjerujemo u uspjeh naših plivačica nakon figura i  odrađenih ostalih disciplina.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.