Završen nastup hrvatskih kendo reprezentativaca na Europskom prvenstvu

Završen nastup hrvatskih kendo reprezentativaca na Europskom prvenstvu

U nedjelju je u Budimpešti okončano  Europsko kendo prvenstvo individualnim natjecanjem u muškoj i ženskoj kategoriji, a Hrvatsku su predstavljali  tri reprezentativke i četiri reprezentativca.

U ženskoj kategoriji Jelena Šimunić je u skupini povela s pobjedom protiv Norvežanke Powell, no primljeni bod u zadnjim minutama druge borbe protiv grkinje Mavromatidi nije uspjela vratiti kako bi prošla skupinu. Skupinu je zato prošla Ana Gržan sa dvije pobjede (2:0 protiv Austrijanke Achleitener i 1:0 u produžetku protiv Ruskinje Stepanove). Ipak nakon toga, Gržan  biva zaustavljena od Švicarke Krobl.

Treća hrvatska predstavnica, Tina Filjak Juračić je nažalost izgubila obje borbe u skupini i to istim rezultatom od 0:2.  Prvotno je izgubila od Njemice Rodig,  a potom i predstavnice Velike Britanije Riches. 

Our Ladies team first participation at the #EKC2017… reaching 1/8 finals…an excellent result for our team #goTeamCRO

Posted by Croatian Kendo Association on 12. svibnja 2017

U muškom individualnom dijelu natjecanja Josipu Vidasu pobjeda (1:0) protiv predstavnika Srbije Jovanovića nije bila dovoljna za prolaz skupine jer je potom izgubio od Grka Stamatisa (2:0). Sličnu situaciju su imali i Boris Torkonjak koji je pobijedio predstavnika Južnoafričke republike Gricea (2:0), da bi naposljetku bio poražen od  Švicarca Pipole (0:2).  Toni Tadić  odnio je pobjedu protiv Estonca Freudenthala (2:1) da bi u konačnici doživio poraz od Francuza Oliviera (0:2).

Najbolji uspjeh polučio je Tomislav Pandurić prolaskom do četvrtine finala gdje je unatoč odličnoj borbi izgubio od ovogodišnjeg prvaka Francuza Ito-a (0:1) čime je ponovio prošlogodišnji uspjeh. Za svoju borbenost Pandurić je
primio nagradu sudaca „Fighting spirit“.

After a couple of long days the EKC 2017 was concluded with a Croatian success. Croatian ladies participated in female…

Posted by Croatian Kendo Association on 14. svibnja 2017

 

#teamCroatia at this year’s edition of the #ekc2017 after the first training session in Budapest

Posted by Croatian Kendo Association on 11. svibnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.