Kopljar i Cindrić uoči okupljanja hrvatske rukometne reprezentacije

Kopljar i Cindrić uoči okupljanja hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Poreča gdje će trenirati sve do 7. svibnja.

(Marko Kopljar foto: HRS)

Bivši kapetan reprezentacije Marko Kopljar propustio je pripreme i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj zbog problema s koljenom, no sad oporavljen, spreman je za novo okupljanje pod palicom izbornika Line Červara: ”Mnogo sam bolje što se tiče ozljede. Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti. Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Na ovim prvim pripremama sigurno ćemo raditi na upoznavanju, kao i na drugim pripremama pred ljeto, a onda pravi rad kreće od desetog mjeseca.”

Kopljar je zaključio kako je pred reprezentacijom veliki posao do početka Europskog prvenstva u siječnju 2018.: ”Europsko prvenstvo je generalno najteže jer nema slabijih utakmica. Sve reprezentacije su na visokom nivou. Nama je cilj da do završnih priprema vidimo tko će biti spreman za Prvenstvo, a ono što je najbitnije je da svi budemo zdravi i da možemo pokazati svu našu kvalitetu.”

Čak 29 reprezentativaca stiglo je na prvo okupljanje s novim stručnim stožerom, a među brojnim imenima našao se i Luka Cindrić koji, baš kao i ostatak momčadi, nije krio oduševljenje što su svi na okupu: ”Prije svega moram reći da mi je vrlo drago biti u reprezentaciji i igrati za reprezentaciju. Svi ovi dečki su mi prijatelji, a neki i klupski suigrači kroz karijeru. Imamo i nekoliko novih momaka i svi jedva čekamo da krenemo trenirati zajedno. Doći u reprezentaciju je uvijek poseban osjećaj jer si stigao kući i za reprezentaciju uvijek igraš zbog ljubavi. Bitno je da imamo dosta vremena do početka Europskog prvenstva i moramo na taj put krenuti bez pritiska. Imamo vremena da se što bolje uigramo kako bi napravili što bolji rezultat pred domaćim navijačima.”

Cindrić je u posljednjoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Flensburga sa sedam golova pogurnuo Vardar na Final Four u Kolnu, a dobro je vidjeti da u dobroj formi svi stižu u reprezentaciju potaknuti uspjesima u klubovima: ”Ovo je povijesni uspjeh kluba. za to smo radili cijelu sezonu i ostvarili smo veliki uspjeh. U odličnoj smo formi svi u klubu i igramo vrlo dobro. Mislim da bez obzira na to što smo prvi put na Final Fouru da ćemo biti vrlo neugodan protivnik za sve.”

Luka Cindrić foto: HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.