Europskom šahovskom prvaku, uručena nagrada HOO

Europskom šahovskom prvaku, uručena nagrada HOO

Ivan Šarić osvojio Europsko prvenstvo u Gruziju

Na 16. sjednici Vijeća, nacionalna olimpijska udruga uvrstila je Ivana Šarića u kategorizirane sportaše na temelju vrhunskog rezultata iako nije zadovoljavao sve potrebne uvjete.

Šahovski velemajstor se prije tri tjedna vratio s Europskog prvenstva u Gruziji kao europski prvak. Na prijemu kojeg mu je 24. travnja 2018. u Zagrebu organizirao HOO  uručeno mu je i prijenosno računalo koje će pomoći njegovom trenažnom procesu i biti prijeko potrebna tehnička potpora.

Šarić se zahvalio predsjedniku HOO Zlatku Mateši i naglasio koliku će ulogu ovaj dar imati u nastavku njegove šahovske karijere:

„Laptop je jedini dio opreme koji mi je istinski potreban i moram pohvaliti ljude iz HOO-a jer su ovaj moj problem riješili rekordno brzo za hrvatske prilike.“

Sam uređaj uručila mu je dopredsjednica HOO Sanda Čorak, a glavni tajnik HOO-a Josip Čop istakao je i činjenicu da se HOO prilikom nabavke uređaja pridržavao specifikacije koju je zatražio hrvatski prvak.

Hrvatski šahovski savez ovom je prigodom istakao i svoje ambiciozne planove za budućnost.

U ime HŠS glavni tajnik Alojzije Janković zahvalio se na promptnoj nabavi uređaja za Ivana Šarića te istakao odličnu suradnju s HOO te nadu u ostvarenje projekta uvođenja šaha u škole.

Šariću, koji je kandidat za svjetskog prvaka, uvrštenje u Razvojni program III. donijeti će godišnje 42.000 kuna (pripreme, stručni rad, itd…), a već njegov nastup na Europskom prvenstvu, kao i prijenosno računalo financirani su iz redovnih proračunskih sredstava

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.