Eva Goluža nositeljica hrvatske zastave na Zimskim Paraolimpijskim igrama

Eva Goluža nositeljica hrvatske zastave na Zimskim Paraolimpijskim igrama

Zimske Paraolimpijske Igre Pyeong Chang 2018.

Mlada 17- godišnja alpska skijašica Eva Goluža odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog saveza nosit će hrvatsku zastavu na otvaranju 12. Zimskih paraolimpijskih igara u Pyeong Changu.

Hrvatska skijašica predvodit će ekipu na ceremoniji svečanog otvaranja Igara 09. ožujka 2018. godine na Olympic Stadiumu.

„Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na 12. Zimskim Paraolimpijskim Igrama u PyeongChangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao tu veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Već je i činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim Igrama za mene predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nekim drugim i sigurna sam da će ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu“, izjavila je mlada skijašica

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupiti će u sastavu od sedam skijaša i skijašica koji će pokušati izboriti plasmane u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu.

Nastupaju alpinci: Dino Sokolović, Damir Mizdrak i Lovro Dokić, nordijsko skijanje predstavljaju Josip Zima i Antun Bošnjaković te u snowboardu Bruno Bošnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.