Everton očajnički očekuje Bolasiejev povratak

Everton očajnički očekuje Bolasiejev povratak

Internacionalac Konga mogao bi pokrenuti igru Evertona.

Nedavno ustoličeni novi menadžer Evertona, Sam Allardyce, otkrio je da njegov klub jedva očekuje da se na teren vrati lijevi bek Yannick Bolasie koji je već 12 mjeseci izvan igre. Internacionalac Konga bio je nedostupan za igru jer mu je puknuo ligament u koljenu tijekom utakmice protiv Manchester Uniteda 4. prosinca prošle godine, ali bi zato mogao zaigrati večeras protiv Swansea Cityja.

Odsutnost Bolasieja se itekako osjetila tijekom ove sezone posebice dok je menadžer bio Ronald Koeman pa se Allardyce nada da će brzina i pokretljivost 28-godišnjeg beka imati snažan učinak na poboljšanje igre Evertona u drugom dijelu ove sezone.

“Tim je glasno plakao zbog onoga što on nudi”, kazao je Allardyce. “Yannick je blagoslovljen s dinamičnim pokretima i brzinom koja braničima stvara veliku brigu. On vjerojatno čini dva igrača kad daje najbolje od sebe zato što predstavlja veliku opasnost kad ima posjed. On je igrač koji je došao iz nižih liga i izgradio svoj put na top razinu nogometa. Uvijek sam mislio da takvi igrači imaju veliku želju da postignu uspjeh. U ranoj fazi njihove karijere ljudi su im govorili da nisu dovoljno dobri, ali njihova vlastita energija, odlučnost i želja su toliko snažni i oni nastavljaju ići dalje, u Yannickovom slučaju, dolaze u nogometni klub Everton. To je bilo fantastično putovanje za njega i zbog toga postoji velika mogućnost da ostane na top razini što je dulje moguće. Nadajmo se da će dati velik doprinos našoj ekipi kad se vrati natrag.”

Bolasie je stigao u Everton iz Crystal Palacea u rekordnom transferu od 25 milijuna funti u kolovozu 2016. Dva je puta nastupio za Evertonov tim do 23 godine prošlog tjedna i bit će pažljivo uveden u početnu postavu. Ipak, naposljetku Bolasie nije bio niti na klupi već ga je Allardyce odlučio ostaviti da se pripremi za buduće susrete.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.