F. Andrijašević samo za HR: “Žalio bih cijeli život da nismo osvojili naslov prvaka”

F. Andrijašević samo za HR: “Žalio bih cijeli život da nismo osvojili naslov prvaka”

Franko Andrijašević bez dlake na jeziku pričao je za naš portal.

U Rijeci je imao sezonu iz snova, postigao je 16 ligaških i dva pogotka u Kupu, osvojio je dvostruku krunu te se nakon uspješne sezone prodao u belgijski Gent u transferu vrijednom oko četiri milijuna eura. Za reprezentaciju je upisao tri nastupa, a pritom je postigao i jedan pogodak u porazu od Čilea na Kina kupu, koji se igrao početkom 2017. godine.

Trenutno mu u Gentu ne cvjetaju ruže, dosada je upisao samo 13 nastupa u prvenstvu, a njegova momčad se trenutno nalazi na drugom mjestu s devet bodova zaostatka za Lekinim Club Bruggeom. Franko Andrijašević je samo za naš portal iznio svoja mišljenja o dosadašnjem djelu karijere.

Kakav je život u Belgiji?

Što se tiče života mogu stvarno biti zadovoljan. Grad je lijep, imaš svoj mir i nema nikakvih problema. S minutažom nisam zadovoljan jer smatram da sam zavrijedio više minuta, a kad igram ne igram svoju poziciju, tako da ni zbog toga nisam zadovoljan.

Osnovna razlika između HT Prve lige i Jupiler lige?

Razlika je sigurno u infrastrukturi. Što se tiče fizičkog djela, tu je Belgija zahtjevnija, ali tehnički dio pripada Hrvatskoj. U Belgiji ima dosta igrača koji su jaki jedan na jedan pa ako im se dogodi njihov dan stvarno ih je teško čuvati.

Budući da ne igraš puno, smatraš li da si možda pogriješio odlaskom u Belgiju?

Mislim da je jednostavno tako moralo biti. Kad netko gleda koliko sam igrao možda će reći da sam pogriješio, ali ja ne gledam tako. Pitanje je što bi mi se dogodilo da sam otišao negdje drugdje. Nadam se da će se situacija promijeniti na bolje.

Žališ li za kojim trenutkom u karijeri?

Da nismo osvojili prošlogodišnji naslov prvaka, za tim bih žalio cijeli život. Ovako sam ispunjen do kraja života. Iskreno, nemam za čime žaliti kad vidim kako se sve odigralo u mojoj karijeri.

Tko je trener koji je na tebe ostavio trag?

Svi koji su me trenirali, uključujući i mlađe uzraste u Hajduku, ostavili su nekakav trag i od svakoga sam izvukao nešto, neki detalj koji me izgradio kao čovjeka i kao igrača. Mišljenja sam da je Matjaž Kek jedan od onih od kojeg sam najviše izvukao. Razumije se u nogomet, a i zna cijeniti tvoj trud i rad bez obzira na krizu. Na kraju će ti pokazati kako vjeruje u tebe. Inače je perfekcionist kao trener i neda ni minutu opuštanja na treningu, ali smatram da takav i moraš biti ako misliš uspjeti.

Nadaš li se pozivu u A reprezentaciju?

Iskreno, ne nadam se…

Igrao si u sva tri Hrvatska kluba, možeš li nam opisati razdoblja provedena u njima?

U Hajduku i Dinamu bilo je dobrih, ali i loših trenutaka. U Rijeci je od prvog dana bilo sve kako treba. U Hajduku i Dinamu nisu vjerovali u mene i nikako nisam uspijevao napraviti ono što sam osjećao da mogu. Hvala Bogu stigla je Rijeka i dala mi slobodu, povjerenje i to im jednostavno nikada neću zaboraviti te im zahvaljujem na tome. Za sva tri kluba vežem lijepe uspomene jer sam u svakom klubu nešto novo naučio.

I za kraj našeg razgovora, Franko nam je najavio polufinalnu utakmicu hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka.

Mislim da će biti tvrda utakmica, nešto slična sad ovoj koja se odigrala na Poljudu. Iskreno se nadam prolasku Rijeke jer bi bilo lijepo da ponovno osvoje Kup, jednostavno ti dečki to zaslužuju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.