F1: Bottas pojasnio zašto je zadržao Rosbergov tim

F1: Bottas pojasnio zašto je zadržao Rosbergov tim

Valtteri Bottas ove se godine priključio Mercedesu te se je već uspio popeti na najvišu stepenicu na postolju. Iako mnogi vozači sa sobom povedu ključne osobe u timu prilikom mijenjanja momčadi, Finac je odlučio raditi sa starom ekipom Nice Rosberga.

To sam odlučio na samom početku. Mnogo toga mogu naučiti od njih i pomoći će mi da naučim kako momčad funkcionira“, rekao je za Autosport.

Momčad ima drugačiji pristup sastancima i potpuno novi sistem, tako da sam se trebao prilagoditi načinu na koji momčad funkcionira. To je bio razlog zašto nisam doveo nekoga iz Williamsa sa sobom“, rekao je Bottas te naglasio kako je htio započeti novu eru sa iskusnim ljudima u Mercedesu koji najbolje poznaju momčad.

Finac je istaknuo i kako je brzo stekao samopouzdanje da izrazi svoje mišljenje.

Uvijek kažem ono što mislim. Ako smatram da nešto nije u redu, uvijek kažem svoje iskreno mišljenje. Momčad to cijeni. Naravno da Hamilton ima više iskustva s momčadi i bolidom, ali to je jedina stvar koju mogu pružiti, uvijek dati svoje iskreno mišljenje o svemu”, dodao je.

Uspoređujući svoju novu momčad s Williamsom, Bottas je istaknuo kako je atmosfera u momčadima potpuno različita.

Ova momčad zna kako pobijediti. Toliko su željni pobjede i uspjeha. Svi su razočarani kada nemamo dobar dan“, rekao je te naglasio kako Mercedes očito ima mnogo više ljudi, a to znači da se mogu potpuno fokusirati na različite projekte u isto vrijeme.

U manjoj momčadi morate tražiti kompromise, možete se fokusirati samo na neke segmente. Kada imate više ljudi možete se fokusirati na različite stvari što omogućava i brži razvoj bolida“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.