F1: Hamilton očekuje tešku borbu za vrh

F1: Hamilton očekuje tešku borbu za vrh

Nakon drugog mjesta u Australiji, Britanac je istaknuo kako ni iduća utrka neće biti lagana

Nakon pole positiona i drugog mjesta u utrci u Australiji, Mercedesov vozač Lewis Hamilton izjavio je kako i u Bahreinu očekuje tešku utrku. Iako je Mercedes na početeku sezone pokazao da ima najbrži bolid, Britanac smatra kako će borba za vrh trajati neko vrijeme, prenosi Sky Sports.

Prema mome iskustvu, teško je nešto znati dok ne prođu barem četiri utrke. Sada je to tek prva utrka, tako da ne mogu procijeniti kako će biti u nastavku“, rekao je svjetski prvak te naglasio kako i u Bahreinu očekuju uspone i padove.

Ferrari je veoma brz na ravninama, bit će brzi i u idućoj utrci. Uvijek su dobri kada se radi o ovakvim stazama. Iako je riječ o noćnoj utrci i dalje je teško za gume, tako da ne znam kako će biti, ali mogu reći da neće biti lako“, istaknuo je.

Iako je u prošloj utrci Hamilton vodio sve do odlazaka u boks, Ferrari je njihova strategija dovela do prelaska u vodstvo. Dok su oba vozača talijanske momčadi  završila među najboljom trojicom, drugi Mercedesov vozač, Valtteri Bottas, nakon nesreće u kvalifikacijama startao je tek s 15. pozicije.

Hamilton smatra da je za Mercedes važno da oba bolida budu u vrhu, ali i ne sumnja da će se Bottas oporaviti od neuspjeha u Melbourneu.

Radilo se  o omjeru jedan naprema dva i nije jednostavno boriti se s momčadi koja ima dvojicu vozača na vrhu poretka. No, vjerujem da ćemo zajedno raditi i da će Valtteri puno raditi na tome da bude i on dio te borbe. Ove godine će se boriti za pobjede i neće uvijek biti kao u Australiji“, zaključio je Lewis.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.