F1: Maldonado odbio mogućnost povratka u bolid

F1: Maldonado odbio mogućnost povratka u bolid

Pastor Maldonado otkrio je kako je odbio priliku da se vrati u Formulu 1. Bivši vozač priznao je kako je razlog što nije prihvatio ponudu to što bolid nije bio dovoljno konkurentan, objavio je Autosport. Ipak, 32-godišnjak, kojeg je 2016. godine u Renaultu zamijenio Kevin Magnussen, ne odbacuje mogućnost da se jednom vrati u bolid.

Imam iskustva i imao sam mogućnost da se ponovno utrkujem. Bio sam blizu povratka, ali ipak sam odlučio da se ne vratim. Ako nemam dobar osjećaj u vezi toga, bolje da ostanem podalje, tako da sam ih odbio“, rekao je. 

Maldonado je bio sponzoriran od strane PDVSA, tvrtke iz Venezuele koja je imala neslaganja s Renaultom što je dovelo i do raskidanja ugovora, nakon čega je Pastor ostao bez mjesta u bolidu.

Veoma je teško, postoje usponi i padovi u ekonomiji te se nadam da ćemo uskoro izaći iz ove situacije i da će država ponovno biti jaka“, rekao je te dodao: „Mislim da to nije važno, povratak je i dalje moguć, oni nisu jedini sponzor. Nisam ovdje zato što to trenutno ne želim“.

Iako trenutno nije koncentriran na povratak u F1, Maldonado ističe kako je to i dalje mogućnost.

Otkrio sam da postoji nešto zanimljivije od F1. Ona nije sve. Ali, nedostaje mi jer sam cijeli život posvetio utrkivanju. Kada se probudim i odlučim da se želim vratiti, to ću i učiniti“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.