F1: Podijeljena mišljenja Ferrarijevog dvojca

F1: Podijeljena mišljenja Ferrarijevog dvojca

Nevjerojatno. Mislim da je ovo bila napeta utrka“, rekao je Sebastian Vettel nakon jučerašnje pobjede na Velikoj nagradi Monaka. Nijemac, koji je startao s drugog mjesta, uspio je kroz bokseve preteći momčadskog kolegu Kimija Raikkonena i još jednom doći do najviše stepenice na postolju.

Nadao sam se da ću imati bolji start, ali Kimijev je bio dobar. Nisam imao kamo, tako da sam trebao biti strpljiv. S drugim setom guma sam imao nekoliko krugova kada je bolid bio zaista dobar. Dao sam sve od sebe jer sam znao da ako postoji šansa za pobjedu da je to tada“, dodao je Nijemac.

Kao problematičniji trenutak izdvojio je situaciju nakon odlaska sigurnosnog automobila kada gume nisu bile dovoljno zagrijane. Na pitanje jesu li planirali kasniji odlazak u bokseve od Kimijevog, Vettel je rekao kako nisu bili u mogućnosti puno toga planirati, a da je plan bio da samo napravi razmak.

Čim je Valtteri Bottas otišao u boks, Kimi je isto reagirao. Ja nisam imao što izgubiti, pa sam dao sve od sebe“, istaknuo je.

Kimi je s druge strane bio izrazito nezadovoljan raspletom situacije.

Ovo je i dalje drugo mjesto, ali se ne osjećam dobro. Ali, tako nekada ispadne i idemo u drugu utrku kada ćemo pokušati biti bolji. Ovo je ipak jedan od onih dana kada želite da ste nešto više uspjeli postići“, rekao je Finac koji je potvrdio da odlazak u boks nije bila njegova ideja.

Red Bullov Daniel Ricciardo, koji je završio kao treći, bio je bolje raspoložen.

U subotu sam osjećao da smo imali puno više za ponuditi i da je šteta da nismo mogli pokazati naš potencijal. U utrci sam dobio šansu kada su Max i Bottas stali u boks.  Imao sam stazu samo za sebe u nekoliko krugova i uspio sam odvoziti dobra vremena. Imao sam nekoliko dobrih krugova i uspio sam ih preteći, tako da sam jako sretan zbog toga“, istaknuo je Ricciardo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.