F1: Ricciardo nije siguran u ostanak u Red Bullu

F1: Ricciardo nije siguran u ostanak u Red Bullu

Australcu ugovor istječe krajem sezone

Iako je pobijedio na posljednjoj utrci u Kini, Red Bullov vozač Daniel Ricciardo nije siguran koliko će se dugo zadržati u momčadi s obzirom da njegov ugovor istječe na kraju sezone. Iako je s momčadi sada već četvrtu godinu, Australac je priznao kako bi uskoro mogao napustiti Red Bull.

Naglasio je kako Red Bull mora još mnogo puta pobijediti kako bi ga zadržao i u budućnosti, prenosi britanski Autosport. U razgovoru za australski Channel 10 28-godišnjak je rekao kako želi više potencijala od svog bolida.

Definitivno želim biti uz najbolji bolid. Mislim da je vikend dokazao da ako nam se pruži prilika da pobijedimo, to mogu i ostvariti. Mogu podnijeti taj pritisak“, istaknuo je te dodao kako ga privlači mogućnost novih pobjeda.

Ukoliko to ne možemo učiniti, pretpostavljam da ima drugih opcija. Pobjeda pomaže, ali ako svaku utrku ove godine završimo na šestom mjestu, onda to nije najbolja opcija za mene“, ističe.

Šef momčadi Christian Horner naglasio je kako je na momčadi da mu pruži bolid s kojim će se moći boriti kako bi ga uspjeli zadržati.

Mislim da je Daniel sretan u ovom okruženju. Ako mu možemo osigurati bolid kao u Kini, zašto bi želio biti negdje drugdje“, upitao je Horner.

Iako je u Kini sakupio velik broj bodova, Ricciardo ne smatra kako to znači i da su u borbi za naslov prvaka.

Moramo redovito pobjeđivati. Ako ponovno pobijedimo i u Bakuu, tada bih vjerojatno rekao da jesmo“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.