Fantastična odluka HRT-a: “Tri godine se pripremamo pružiti gledateljima najbolje praćenje SP-a ikad“!

Fantastična odluka HRT-a: “Tri godine se pripremamo pružiti gledateljima najbolje praćenje SP-a ikad“!

Sjajne vijesti stižu nam s prisavlja.

Hrvatska radiotelevizija s ponosom je predstavila svoje praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja ove godine. Bit će to najbolje popraćen Mundijal ikada, kada su u pitanju hrvatske organizacije ovog događaja, a jedino HRT će biti u mogućnosti ekskluzivno prenositi svih 64 utakmica, kao i davati dnevne zanimljivosti, priloge i izvještaje iz Rusije.

Sve to potvrdio je i glavni urednik Operacije Rusija 2018., Drago Ćosić, u specijalnoj emisiji Prezentacija SP u nogometu u Rusiji, koja se prenosila uživo na četvrtom programu HRT-a.

Uz to, HRT je svojim gledateljima omogućio eksperimentalno emitiranje Drugog programa HRT-a u HD visokoj razlučivosti, kojeg će moći pratiti svi gledatelji s televizijskim prijamnikom MPEG-4.

Jedan uobičajeni dan iz Rusije sastojat će se od u prosjeku šest sati prijenosa nogometnih utakmica, zatim 100 minuta praćenja i komentiranja te stručnih analiza iz zagrebačkog studija te 45-minutnog sažetka cjelokupnog dana, što čini oko osam i pol sati sporta dnevno. Onih dana kad bude nastupala i hrvatska nogometna reprezentacija, ta brojka popet će se i na devet sati dnevno, s obzirom da će emisija prije utakmice trajati pola sata duže, a sutradan će se u prijepodnevnim satima puštati i snimka utakmice.

Dnevne emisije vodit će Marko Šapit i Robert Jelečević, komentatori iz Zagreba bit će Luka Petrinec, Marko Šivak i Robert Jelečević, iz Rusije će se, osim Ćosića, javljati i Viki Ivanović i Stjepan Balog, a Šapit će u Rusiju otputovati nakon grupne faze te iz nje komentirati utakmice knock-out faze.

Za kraj, predstavljeni su i stručni eksperti koji će gostovati u emisijama svakog dana. To su, redom, po mnogima najbolji mogući analitičar Joško Jeličić, Oko Sokolovo Mateo Beusan, enciklopedija Svjetskih prvenstava Anton Samovojska, legendarni Žuti Robert Prosinečki i bivši reprezentativni golman Stipe Pletikosa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.