Federer planira ostati još dugo na Touru ali ne vjeruje da će ponoviti “čarobnu” 2017.

Federer planira ostati još dugo na Touru ali ne vjeruje da će ponoviti “čarobnu” 2017.

Federer želi ostvarivati realistične ciljeve u završnici svoje karijere.

Roger Federer vjeruje i nada se da 2018. neće biti njegova posljednja godina na Touru, ali kaže da teško može zamisliti da će biti ponovo u stanju ponoviti “čarobnu” 2017. Nakon što se odmorio i skupio novu snagu i polet tijekom dvotjednog odmora na Maldivima sa svojom obitelji, Švicarac je stigao u Australiju kako bi krenuo u svoju jubilarnu 20. ATP sezonu.

Federer će igrati na Hoffman kupu, koji počinje danas upravo tamo gdje je prošle sezone započeo nevjerojatne uspjehe. 36-godišnjak zna da se 2018. nalazi u teškoj misiji ponavljanja izvanredne prošle godine kada je npr. osvojio Australian Open, dok se prije toga šest mjeseci rehabilitirao od kirurške operacije koljena. Također je osvojio i Wimbledon i to čak bez izgubljenog seta, što je prvi puta da je to postigao. Tako je došao do brojke od 19 osvojenih Grand Slamova. Sve u svemu, Federer je 2017. osvojio sedam naslova turnira, izgubio samo pet mečeva i završio kao najstariji drugoplasnirani igrač na ATP ljestvici na kraju godine.

Izjavio je da bi bio sretan kad bi 2018. bila barem upola uspješna kao 2017. “Očekivanja su sada veća ali pokušavam podsjetiti sebe: Jednostavno ne mislim da je normalno i realistično ciljati da ponovim iste stvari kao i 2017.” – izjavio je švicarski veteran.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.