Fenomenalni Istok Rodeš do sjajnog sedmog mjesta, Hirscher peti puta osvojio Sljeme

Fenomenalni Istok Rodeš do sjajnog sedmog mjesta, Hirscher peti puta osvojio Sljeme

Hirscher je peti puta osvojio Snow Queen Trophy te ima 50% svih muških naslova u Zagrebu.

Završeno je deseto izdanje muške utrke Snow Queen Trophy na zagrebačkom skijalištu na Sljemenu, a pobjedu je odnio Austrijanac Marcel Hirscher ispred Francuza Alexisa Pinturaulta (+0,60) i sunarodnjaka Manuela Fellera (+0,62).

Vodeći nakon prve vožnje Marco Schwarz zahaklao je kolac i odustao iz utrke te omogućio Hirscheru peti naslov u Zagrebu. Od 2012. godine samo je Manfred Molgg 2017. prekinuo dominaciju najboljeg skijaša današnjice

Sjajan rezultat ostvario je Istok Rodeš koji je nakon prve vožnje bio 18., a utrku je završio kao sedmi sa 1,67 sekundi zaostatka. Elias Kolega kao 15. je ušao u drugu vožnju, a na kraju je pokvario plasman i završio kao 20. sa zaostatkom 2,89 sekundi. Matej Vidović je bio razočaran prvom vožnjom nakon koje je kao 26. prošao u drugi lauf, ali zato je odradio odličan posao u drugoj vožnji i doskijao do 15.mjesta zaostavši 2,32 sekunde za Hirscherom.

Filip Zubčić završio je prvu vožnju kao 41., a  mladi hrvatski skijaši Samuel Kolega i Leon Nikić su napravili velike pogreške u svom debiju. Samuel je izletio sa staze, a Nikić se vratio i sa 13,33 sekunde zaostatka završio kao 49.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.