FIFA ljestvica: Hrvatska i dalje osmanaesta, ispred svih suparnika u kvalifikacijama

FIFA ljestvica: Hrvatska i dalje osmanaesta, ispred svih suparnika u kvalifikacijama

Objavljena je nova FIFA ljestvica najboljih reprezentacija na svijetu. Hrvatska drži 18. poziciju te je time najbolja u kvalifikacijskos skupini. Prvi je i dalje Brazil.

Danas je objavljena nova FIFA ljestvica najboljih reprezentacija na svijetu, a u vrhu nije bilo apsolutno nikakvih promjena. Hrvatska i dalje drži osamnaesto mjesto na svijetu, iza Perua, a ispred Egipta.

S obzirom da se prošlog mjeseca nisu igrali međunarodni susret, očekivano je da nema gotovo nikakvih promjena. Tako je na vrhu i dalje Brazil ispred najvećeg rivala Argentine te svjetskih prvaka Njemačke. Među najboljih pet su još dvije južnoameričke reprezentacije dok europski prvaci Portugal drže osmu poziciju.

Što se tiče hrvatskih suparnika iz kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, najbliža hrvatskoj je reprezentacija IslandaVikinzi drže 21. mjesto dok je Turska odmah ispod njih. Slijedi Ukrajina na 37. mjestu, Finska je na 97. poziciji dok je reprezentacija Kosova 172. na svijetu. Najveći napredak ostvarila je reprezentacija Madagaskara koja je napredovala devet mjesta te je sada 111. na svijetu dok je najveći pad imao Malavi, izgubili su 14 mjesta te sada drže 114. poziciju na listi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.