FIFA potvrdila: Marin Leovac može igrati za hrvatsku reprezentaciju

FIFA potvrdila: Marin Leovac može igrati za hrvatsku reprezentaciju

- Drago mi je što se na pozitivan način za nas rasplela ova tema i što je Marin sada kandidat za A selekciju, rekao je Niko Kovač

Marin Leovac može igrati za hrvatsku reprezentaciju – zaključak je to dijaloga između predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i FIFA-e.

Diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspješno je privela kraju “pregovore” s FIFA-om na temu Marina Leovca te će branič Rijeke biti dostupan izborniku Niki Kovaču za predstojeće akcije Hrvatske.

Nakon što je HNS dostavio FIFA-i potvrde iz nacionalnih saveza Austrije i BiH kako Leovac nije nastupao za njihove mlađe dobne kategorije u službenim natjecanjima, svjetska nogometna organizacija složila se kako ne vidi zapreke njegovom igranju za Hrvatsku, ako su zadovoljeni svi uobičajeni uvjeti za nastupanje za reprezentaciju.

– Drago mi je što se na pozitivan način za nas rasplela ova tema i što je Marin sada kandidat za A selekciju. Na njemu je da nastavi s dobrim igrama u dresu Rijeke, pratit ćemo ga kao što pratimo i sve ostale kandidate, izjavio je izbornik Niko Kovač.

26-godišnji Leovac rođen je u Jajcu (BiH), a karijeru je započeo u Austriji gdje je igrao za Sportunion Aschbach, USV Oed/Zeillern i Austriju Beč prije nego je 2014. godine stigao u Rijeku. Nema nastupa niti za jednu nacionalnu reprezentaciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.