FIFA predlaže 40 reprezentacija na svjetskim prvenstvima

FIFA predlaže 40 reprezentacija na svjetskim prvenstvima

Ako može UEFA, može i FIFA...

Međunarodna nogometna organizacija na sastanku Izvršnog odbora u Zürichu raspravljat će o prijedlogu povećanja broja zemalja sudionica svjetskog nogometnog prvenstva s dosadašnjih 32 na 40, doznaje agencija France Presse.

Svjetske nogometne glavešine trenutačno u Švicarskoj razgovaraju o paketu reformi koje je nužno provesti u Fifinim strukturama, no njihovo je ‘sastančenje’ ponovno pomalo ‘zaustavila’ švicarska policija, koja je rano jutros u novoj raciji uhitila dva visokorangirana dužnosnika, predsjednika Konfederacije nogometnih saveza Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCAF) Alfreda Hawita te Paragvajca Juan Angela Napouta, predsjednika Južnoameričke nogometne federacije.

Ako prijedlog o 40 sudionica SP-a od 2026. godine bude prihvaćen neće biti potrebno provoditi glasovanje na kongresu u veljači, a treba ga tek ‘amenovati’ vlada krovne svjetske nogometne organizacije. Spomenimo i kako je zbog korupcijskog skandala vezanog uza primanje i davanje mita za dodjelu domaćinstva SP-a 2018. (Rusija) i 2022. (Katar) prekinut proces dodjele organizacije svjetske smotre 2026. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.