Fiorentina popustila: Nikola Kalinić postaje igrač talijanskog velikana!

Fiorentina popustila: Nikola Kalinić postaje igrač talijanskog velikana!

Završila je sapunica oko transfera Nikole Kalinića iz Fiorentine u Milan na zadovoljstvo svih strana. Hrvatski nogometni reprezentativac se očekuje sutra u Milanu gdje bi trebao nakon liječničkog pregleda potpisati ugovor sa sedmerostrukim prvakom Europe.

Iako se u jednom trenutku činilo kako Fiorentina čvrsto drži svoju poziciju, želja igrača je ipak presudila. Kalinić je od početka htio samo Milan, pa je bilo jasno kako će naposljetku do dogovora između klubova ipak doći. Modalitet po kojem će 29-godišnji Hrvat postati igrač Milana će biti prvotna posudba koju će talijanski gigant platiti 5 milijuna eura, da bi po završetku jednogodišnje posudbe Milan morao od Fiorentine otkupiti igrača za 20 milijuna eura. Na taj način je Milan uspio ostati u zadanim gabaritima od 25 milijuna eura, a Fiorentina je uprihodila lijepi novac budući da je klub iz Firenze 2015. godine Kalinića platio 5,5 milijuna ukrajinskom Dnjipru.

Kalinić je od početka bio velika želja trenera Vincenza Montella koji smatra da će se igrač sa iskustvom igranja u Serie A odlično uklopiti u njegov sustav i da će biti od velike pomoći u razvoju iznimno talentiranog Andrea Silve, 21-godišnjeg Portugalca koji je ovo ljeto došao iz Porta. Očekivanja u pogledu Kalinića su zasigurno velika, a Hrvat se nada kako će u dresu talijanskog velikana uspjeti ponoviti prošlu sezonu u kojoj je postigao 20 golova u svim natjecanjima, od čega njih 15 u talijanskog Serie A.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.