Formula 1: Sauber potvrdio vozače za iduću godinu!

Formula 1: Sauber potvrdio vozače za iduću godinu!

Giovinazzi će ipak biti samo treći Sauberov vozač iza debitanta Leclerca i prvog vozača Ericssona.

Sauber je u Milanu potvrdio kako će njegovi vozači za iduću godinu biti Charles Leclerc  i Marcus Ericsson, dok će treći vozač biti Antonio Giovinazzi. Objavljeno je to na događanju kada su otkriveni i detalji oko partnerstva s Alfom Romeo, koje je dovelo i do novog naziva momčadi – Alfa Romeo Sauber F1 Team. Uz to, tu su i novi logo te crveno-bijeli bolid za iduću godinu.

Podsjetimo, Leclerc, koji je prošle godine osvojio GP3 titulu, prvi je puta testirao F1 bolid u 2016. godini i to s Ferrarijem, a sudjelovao je i na četiri treninga s Haasovom momčadi. Osim toga, 20-godišnjak je ove godine testirao za Ferrari i za Sauber.

U momčadi kao prvi vozač i dalje ostaje Ericsson kojemu će ovo biti peta sezona u Formuli 1 i to četvrta sa Sauberom. Dodajmo kako je Šveđanin za to vrijeme osvojio devet bodova za švicarsku momčad.

Nakon što je lani potvrđen kao Ferrarijev treći vozač, Giovinazzi je ove sezone imao priliku voziti dvije utrke za Sauber, a iako se očekivalo kako će osigurati stalno mjesto u Formuli 1, Sauber je objavio kako će ipak biti njihov treći vozač u 2018. godini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.