[Foto] Bono iz Savske Vesi osvojio zlato u obaranju ruku!

[Foto] Bono iz Savske Vesi osvojio zlato u obaranju ruku!

Mladi je Međimurac u ekskluzivnom razgovoru za naš portal podijelio svoju životnu priču.

Sedamnaestogodišnji Bono Kraljić iz Savske Vesi na međunarodnom turniru osvojio je zlatnu medalju u obaranju ruku u Križevcima, koji je održan 3. prosinca u kategoriji Junior men left open. Bono je na tom natjecanju bio jedini Međimurac koji je samostalno nastupio.

Koliko je uspješan i talentiran za taj, mnogima još uvijek nepoznati sport, govori i podatak da je za razliku od većine protivnika, koji treniraju u klubovima, do zlata došao trenirajući sam.

U prednosti su, kaže nam Bono, oni koji imaju s kim trenirati, no i on ima svoje adute za pobjeđivanje. Podsjeća da mu je obitelj uvijek velika podrška. Mladi je Međimurac u ekskluzivnom razgovoru za naš portal s nama podijelio svoju životnu priču.

Ispričao nam je tako da se tim, široj javnosti relativno nepoznatim sportom, počeo baviti amaterski u srednjoj školi sam, bez protivnika i to po običnim školskim klupama. Ističe da i dalje po dva puta dnevno trenira samostalno, bez stručne pomoći trenera, a uz to nema ni sparing partnera pa je silom prilika prepušten samom sebi.

Podsjeća Bono da je riječ o sportu od kojeg se ne može živjeti, odnosno zaraditi bogatstvo. Više je to hobi, no entuzijazam, odricanje i vježba donose mu samopouzdanje koje ga vodi do pobjeda. Naglašava da je za taj sport najbitnija tehnika, zatim izdržljivost te naravno i snaga ruku. Posebno je pritom bitna brzina reakcije.

Ono što također ističe je da se samostalno usmjerava u karijeri, a paralelno s time se i školuje. Ove je godine tako uspio završiti trogodišnju srednju školu.

Kad je riječ o mjestima i gradovima koji su centri tog sporta, ističe da su to prvenstveno Split i Zagreb, pa i Križevci.

Ponosi se Bono da je u finalu lijeve ruke osvojio zlato, raduje se tom uspjehu i vjeruje da je to samo početak pobjedničkog niza. Želja mu je, kaže, u budućnosti na mlađe prenositi svoje znanje o tom sportu. On sam je najbolji dokaz da se upornost isplati.

Što se tiče najjačih zemalja u tom sportu, Kazahstan je među najnaprednijima, a jake su nacije Bugarska i Poljska. U Hrvatskoj se natjecanja najčešće održavaju u Splitu i Zagrebu.

Foto: Bono Kraljić

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.