[Foto] Crouch o Prosinečkom: “Taj se nije odvajao od cigareta!”

[Foto] Crouch o Prosinečkom: “Taj se nije odvajao od cigareta!”

Englez je tada bio mladi 20-godišnji talent, dok je "Žuti" s 32 godine već pomalo bio na zalasku karijere.

foto: http://www.stokecityfc.com

Peter Crouch, bivši engleski nogometni reprezentativac i član Stokea, u intervjuu za engleski magazin FourFourTwo prisjetio se Roberta Prosinečkog, s kojim je jednu sezonu igrao u Portsmouthu (2001./2002.).

Englez je tada bio mladi 20-godišnji talent, dok je “Žuti” s 32 godine već pomalo bio na zalasku karijere.

Danas, iskusni 36-godišnjak sa skoro 200 nastupa u najjačem razredu engelskog nogometa, prisjeća se Prosinečkog s kojim je prije 16 godina dijelio svlačionicu. Najviše ga se sjeća po jednom poroku, a to su cigarete.

“Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice… Jednostavno se nije odvajao od cigareta. I to crveni Marlboro, bilo je potpuno nevjerojatno”, rekao je Crouch, koji je u dresu Engleske skupio 42 nastupa i pritom postigao 22 pogotka.

Međutim, bivši igrač Portsmoutha, Tottenhama i Livepoola ne sjeća se “Žutog” samo po cigaretama.

“Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Robi mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije mnogo pričao, ali razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije. S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu, pravio se da ne razumije”, kroz smijeh je zaključio Englez.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.