[FOTO] Ekspanzija ženskog nogometa u Slavoniji, osnovana dva nova kluba

[FOTO] Ekspanzija ženskog nogometa u Slavoniji, osnovana dva nova kluba

U prvoj povijesnoj utakmici cure iz Našica poražene su od Višnjevca rezultatom 0:1.

Ženski nogomet u Hrvatskoj je u sve lošijoj situaciji, prva liga je mnogi smatraju neregularna jer dobar dio klubova jedva spaja kraj s krajem, nerijetko dolaze na utakmice sa samo 11 igračica, nekad čak i manje, utakmice se ne igraju do kraja zbog “čudesnih” ozljeda dok ne ostane nedovoljan broj igračica.

Ipak da nije sve tako crno imamo dvije priče iz Slavonije gdje su osim dva prvoligaša (ŽNK Osijek i ŽNK Viktorija) oformljene dvije nove ekipe. Četvrtoligaši ŠNK Višnjevac i NK Našk iz Našica oformili su ženske ekipe koje sada već nekoliko mjeseci redovno treniraju i igraju utakmice međusobno, ali i protiv dečki.

foto: facebook// nk našk

U Našicama su oformljene dvije ekipe. Starija od 13 godina pa nadalje u kojoj pod paskom Ljubiše Prodanovića trenira 26 djevojaka i djevojčice od 6 do 11 godine koje trenira Hrvoje Hećimović. 14 djevojčica natječe se u ligi početnika NS Našice.

U Višnjevcu je pak registrirano 36 cura i djevojčica između 22 i 10 godina, a pod vodstvom trenera Domagoja Pavoševića natječu se u kadetskoj ligi u kojoj igra pet ženskih ekipa. Osijek, Viktorija, Dilj, Graničar i Višnjevac.

foto: facebook// ŽNK Višnjevac

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.