[FOTO] HNL: Hajduk na pragu rušenja rekorda starog 20 godina, no HNS ih koči u tome!

[FOTO] HNL: Hajduk na pragu rušenja rekorda starog 20 godina, no HNS ih koči u tome!

Bili bi mogli srušiti nevjerojatan rekord.

Veliku pomutnju jučer je izazvala objava na službenom Instagram profilu splitskog Hajduka. Na njoj su bili prikazani Toma Bašić i Josip Juranović i u ruci su držali mali semafor s broje 54, a u opisu fotografije stajalo je pitanje “Možemo li do 54“?

Možemo li do 5⃣4⃣❓ #54

Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

Nakon brojnih rasprava konačno se došlo do zaključka o čemu se tu zapravo radilo. Uvidom u podatke o broju gledanosti Hajdukovih utakmica ove sezone, Bili su blizu rušenja rekorda prosječnog broja gledanosti jedne utakmice otkad je HNL-a, dakle punih 20 godina.

Taj rekord je 11 875 gledatelja po utakmici, a u Hajduku su izračunali da im za ovaj podvig i postavljanje novog rekorda treba još točno dolazak 54 000 navijača na posljednje tri ovosezonske utakmice na Poljudu.

Otegotna okolnost je ta što je Splićanima HNS naredio da moraju zatvoriti sjevernu tribinu na utakmici protiv Cibalije, no ukoliko u derbiju protiv Dinama Poljud bude pun, tada bi posljednje domaće kolo, ono protiv Osijeka sredinom svibnja, trebalo biti samo puka formalnost u pogledu broja navijača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.