[FOTO] Liga Nacija: Zlatko Dalić i Ivan Rakitić samouvjereno na Španjolce

[FOTO] Liga Nacija: Zlatko Dalić i Ivan Rakitić samouvjereno na Španjolce

Optimistično na Španjolce

Ivan Rakitić i Zlatko Dalić bili su na službenoj presici pred utakmicu protiv Španjolske u Ligi Nacija. Dirigent katalonskog diva Barcelone protiv “svojih” Španjolaca će upisati 100. nastup za Hrvatsku reprezentaciju: “Sjećam se dobro prve utakmice s Estonijom te da u mjesecu ranije nisam mogao igrati u Bosni i Hercegovini jer nisu stigli papiri, samo sam čekao da dođe prvi nastup. Tako da sad jedva čekam i stoti nastup, da sam mogao izabrati protivnika ne znam bih li odabrao nekoga drugoga. Idemo po pobjedu!”

Dobro poznaje sadašnjeg izbornika Španjolaca Luisa Enriquea dok je ovaj bio trener Barcelone: “Što sam mogao reći izborniku? Trebat će nam nekoliko sati sa se objasni Luis Enrique. Jedan je do najkomletnijh trenera u svijetu, radujem ga se vidjeti, želim mu sve najbolje, ali da ovaj put ne pobijedi, da uzmu bodove opet protiv Engleza.”

Zlatjo Dalić prokomentirao je najavu španjolskoga mu kolege da će igrati visoki presing: “Luis Enrique je najavio visoki presing, to su pokazali u velikom dijelu utakmice s Englezima, očekujem to i sutra, igraju doma i nemaju što izgubiti. Moramo biti spremni na to.”

Iako su glavni cilj kvalifikacije za Euro, težiti će se i uspjehu u novom natjecanju: “Rekao sam da rezultat nije primaran, ali kad dođeš na takvu utakmicu moraš ići na rezultat, velikih promjena neće biti u odnosu na utakmicu protiv Portugala, no dat ćemo priliku i novima da smo načisto s kim možemo dalje i na koga ubuduće možemo računati. Bitne su nam kvalifikacije, ali bitna nam je i Liga nacija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.