[FOTO] Službeno: Modrić priznao utaju poreza i pristao na kaznu od osam mjeseci zatvora!

[FOTO] Službeno: Modrić priznao utaju poreza i pristao na kaznu od osam mjeseci zatvora!

Modrić je krenuo stopama svojih suigrača.

Hrvatski kapetan Luka Modrić optužen je u Španjolskoj za poreznu prijevaru te je odlučio nagoditi se sa španjolskom poreznom upravom pa mora platiti 1,4 milijuna eura, izvijestio je Mundo Deportivo. Time je Modrić priznao da je varao i krao državu.

Plaćanjem traženog poraza i kamata, 33-godišnji nogometaš Real Madrida izbjegao je suđenje i potencijalnu zatvorsku kaznu od dvije godine u slučaju gubljenja spora. Ovo je nagodba za 2013. i 2014. godinu, kada je Modrić s obitelji utajio porez nakon otvaranja fiktivne kompanije osnovane u Luksemburgu.

Također, ovom nagodbom Modrić je prihvatio zatvorsku kaznu od osam mjeseci, koju je zamijenio plaćanjem spomenute kazne od 1,4 milijuna eura. Time je krenuo stopama Cristiana Ronalda i Marcela, jer su se njegovi suigrači također nagodili sa sudom.

No, za Modrića ovo nije kraj suđenja, jer još uvijek čeka što će se dogoditi s optužbama za utajivanje 1,2 milijuna eura poraza iz 2012. godine, kada nije platio porez Španjolskoj jer je smatrao da im ne treba platiti porez, ako je prvih osam mjeseci proveo u Engleskoj, u Tottenhamu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.