[FOTO / VIDEO] The Best: Ništa od Dalića, najbolji trener svijeta je Deschamps, Salahov gol najljepši

[FOTO / VIDEO] The Best: Ništa od Dalića, najbolji trener svijeta je Deschamps, Salahov gol najljepši

Podijeljene su prve nagrade.

Večeras se u Londonu dodjeljuje treća u povijesti nagrada The Best, koja se dodjeljuje u devet kategorija. Ova nagrada Fifin je novitet i vrijedi napomenuti kako nije nasljednik prave Zlatne lopte, koju će dodijeliti France Football u prosincu ove godine i u kojoj su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo vodeći s po pet trofeja svaki.

Voditelji su bili Idris Elba i Anne-Laure Bonnet, a prva dodijeljena nagrada bila je ona za najljepši gol protekle sezone. Desetorica kandidata bila su nominirana za Puskas nagradu najljepšeg gola godine. U konkurenciji su bili Gareth Bale, Denis Cheryshev, Lazaros Christodoupoulos, Giorgian De Arrascaeta, Riley McGree, Lionel Messi, Benjamin Pavard, Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, a nagrada je iznenađujuće otišla u ruke Mohameda Salaha za gol Evertonu s 38 posto glasova.


Odmah nakon te nagrade na red je došla nagrada za najboljeg trenera svijeta. U finalu kategorije za najboljeg trenera svijeta bili su branitelj naslova Zinedine Zidane, osvajač Svjetskog prvenstva Didier Deschamps te hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Očekivano, najbolji trener postao je Francuz Deschamps.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.