[FOTO / VIDEO] FCB odlazi u povijest! Barcelona predstavila novi izgled grba

[FOTO / VIDEO] FCB odlazi u povijest! Barcelona predstavila novi izgled grba

Promjena u dizajnu grba.

Jedan od, ako ne i najbolji klub na svijetu, katalonska Barcelona, po 11. put u svojoj povijesti mijenja izgled grba, objavio je klub na službenoj stranici.

Bit će to prvi put od 2002. godine da se dizajn grba mijenja, a najveća promjena definitivno je micanje slova FCB nakon punih 108 godina.

“Evolucija grba ostat će vezana uz glavne elemente, grad Barcelonu, zemlju Kataloniju, klupske boje Blaugrane i lopte. Novi dizajn omogućuje više prostora za crvene i plave pruge, lopta će doći do većeg isticaja, boja katalonskih pruga će se homogenizirati, a natpis FCB će nestati“, stoji u službenom priopćenju.

Projekt novog izgleda grba napravila je kompanija Summa, čiji je predsjednik Conrad Llorens, dobitnik nagrade za nacionalni dizajn Španjolske i grada Barcelone, a za njega će se glasati na sastanku Uprave i Odbora 20. listopada.

Ukoliko Odbor pristane na ovu promjenu, novi grb stupit će na snagu od sezone 2019./20., dok će, neovisno o odluci, Blaugrana i dalje nositi trenutni grb do kraja tekuće sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.